“Ne aflăm la o etapă importantă în evoluția Global Vision, care demonstrează succesul pe care am reușit să îl obținem în toate proiectele noastre. În cei 20 de ani de activitate, am dezvoltat peste 500.000 mp de spații industriale și logistice de top, care au devenit locul de desfășurare a afacerilor pentru companii importante din întreaga lume. Suntem mândri să anunțăm această tranzacție cu WDP, cu care consider că împărtășim aceleași valori: spirit antreprenorial, pasiune, integritate, agilitate, flexibilitate, încredere și responsabilitate pentru un viitor sustenabil al generațiilor următoare.

Uitându-ne spre viitor, rămânem dedicați dezvoltării infrastructurii logistice și industriale din România și diversificării domeniilor noastre de expertiză în alte segmente de piață imobiliară, dar și în alte industrii precum energie sau tehnologie. În acest sens, Global Vision va crea o nouă divizie în cadrul grupului, dedicată investițiilor și dezvoltării proiectelor de energie verde.

Această inițiativă urmărește să furnizeze clienților de spații imobiliare energie verde, consolidând astfel angajamentul grupului față de sustenabilitate.
În plus, grupul urmează să dezvolte și să lanseze propria platformă de investiții imobiliare deschisă altor investitori. Această platformă va finanța achiziții și dezvoltări de proiecte inovatoare și sustenabile identificate în piețe cu potențial ridicat din România și nu numai, facilitând astfel creșterea și extinderea la nivel internațional,”
a spus Sorin Preda, CEO si Fondator Global Vision.

Despre tranzacția dintre WDP România și Global Vision
Joint venture-ul dintre Global Vision și Globalworth a finalizat vânzarea către WDP România a 136.374 mp de suprafață închiriabilă și a unui teren în Constanța cu un potențial de dezvoltare de 300.000 mp GLA. Această tranzacție vizează proprietăți în București, Constanța și Târgu Mureș, cu o valoare totală aproximativă de 110 milioane de EURO. Activele în discuție constau în patru clădiri industriale și logistice de clasă A, închiriate de către companii de renume din România și întreaga lume.

Proiectul din București are o suprafață închiriabilă de 76.994 mp și este situat în Chitila. În Constanța, WDP România a achiziționat două proprietăți cu o suprafață totală de 41.117 mp, împreună cu un teren pentru dezvoltare cu un potențial total de peste 300.000 mp GLA, în apropierea celui mai mare port de la Marea Neagră. Aceste active sunt direct adiacente zonei portuare principale și dispun de o viitoare conectivitate feroviară. Există deja autorizația de construire pentru o a treia proprietate, negocierile comerciale fiind în curs. În Târgu Mureș, tranzacția constă într-un important centru logistic regional de 18.263 mp, situat în inima Transilvaniei, care beneficiază de conexiune la rețeaua de autostrăzi în expansiune din România.


Fondată în urmă cu 20 de ani de Sorin Preda, Global Vision este o afacere de familie de primă generație care este asociată cu excelența în sectorul imobiliar din România. Cu peste 1,8 milioane de metri pătrați dezvoltați și 800.000 de metri pătrați administrați în cadrul diviziei sale de administrare a activelor și proprietăților, Global Vision este un reper în domeniul construcțiilor, dezvoltării și gestionării activelor în România și Europa Centrală și de Est. În ultimul an, Global Vision a livrat peste 100.000 de metri pătrați de birouri, spații industriale și logistice, în București și în întreaga țară, în locații strategice, bine conectate rutier și feroviar, precum și aerian și maritim.