„Această tranzacție face ca amprenta noastră românească să crească până la aproximativ 2,0 milioane m² în suprafața brută închiriabilă, capturând peste 25% cotă de piață. Stocul strategic de terenuri din Constanța poziționează WDP pentru o creștere pe termen lung în mijlocul investițiilor în infrastructură proiectate în regiune de aproximativ 10 miliarde de euro. Acestea includ investiții în terminale portuare și capacități logistice, securitate și prezență NATO, autostrăzi noi și pregătirea pentru aderarea la Spațiul Schengen, întărirea rolului său în diversificarea rutelor comerciale globale și accesul la Marea Neagră”, spune Jeroen Biermans – Country Manager WDP România.

Suplimente strategice clare pentru portofoliul românesc existent al WDP

Activul din zona București include 76.994 m² de suprafață închiriabilă și este situat în Chitila, completând strategic prezența existentă a WDP în Dragomiresti. În Constanța, cel mai mare port de la Marea Neagră și un nod strategic crucial, WDP achiziționează două proprietăți existente în valoare totală de 41.117 m² în Constanța Business Park, împreună cu un teren mare pentru dezvoltare, care se întinde pe un total cu potențial de peste 300.000 m² GLA. Aceste active sunt direct adiacente zonei portului principal și oferă posibilă conectivitate feroviară. O autorizație de construire este în vigoare pentru o a treia proprietate și negocierile comerciale sunt în desfășurare - dezvoltarea va începe odată cu încheierea unui contract de preînchiriere. În Târgu Mureș, WDP achiziționează un activ de 18.263 m², situat în inima Transilvaniei, prin care își întărește prezența în partea de nord a României. Acesta servește ca un hub logistic regional crucial, beneficiind de recenta sa conexiune la rețeaua de autostrăzi în expansiune a României.

„Suntem mândri să anunțăm această tranzacție cu WDP, cu care cred că împărtășim aceleași valori: antreprenoriat, pasiune, integritate, agilitate, flexibilitate, încredere și responsabilitate pentru generațiile viitoare.Împreună cu WDP, rămânem dedicați contribuției semnificative la creșterea infrastructurii logistice și industriale din România și diversificării ariilor noastre de expertiză”, spune Sorin Preda, fondator Global Vision.