Motoarele de creștere ale companiei au fost atât liniile de business care oferă servicii de brokeraj – birouri, retail, industrial și capital markets, cât și cele de servicii profesionale – asset management, project & development, certificări, evaluare și research.
”Pe lângă rezultatul din 2023, trebuie să remarc faptul că între 2020 și 2023, una dintre cele mai provocatoare și incerte perioade atât pentru chiriași, cât și pentru proprietarii de active imobiliare, Cushman & Wakefield Echinox a reușit să-și majoreze cifra de afaceri de peste 2,5 ori”, a declarat Oana Iliescu, Managing Director Cushman & Wakefield Echinox.
În ce privește performanțele în funcție de departamente, cel de birouri a avut cea mai bună evoluție din punct de vedere al veniturilor generate, cu tranzacții de închiriere care au totalizat 113.000 metri pătrați și o cotă de piață de peste 26%, potrivit companiei.
Departamentul de retail a intermediat anul trecut 26 de tranzacții de închiriere totalizând aproximativ 30.000 de metri pătrați în București și în principalele orașe din țară în 2023, pentru clienți precum Leroy Merlin, Peek & Cloppenburg, Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.
În același timp, pe segmentul de industrial, compania a intermediat tranzacții de aproape 40.000 metri pătrați, în timp ce vânzarea hotelului K+K din București, în prima parte a anului trecut, a marcat cea mai importantă tranzacție de pe piața hotelieră din 2023.
Departamentul de Asset Services și-a extins portofoliul cu noi proprietăți și cu noi chiriași, ajungând să administreze proiecte de aproape 500.000 de metri pătrați, în timp ce echipa de evaluări a evaluat peste 400 de proprietăți.
Compania a continuat să crească și pe partea de project management prin câștigarea unor noi mandate, dar și pe cea a serviciilor de certificări verzi, cel mai important proiect realizat fiind portofoliul emag din România și Ungaria.