Terenul este situat strategic în Popești Leordeni, între DNCB (vechea șosea de centură) și A0 (noua șosea de centură) și aproape de autostrada A2 (Autostrada Soarelui). Compania intenționează să dezvolte un parc logistic cu GLA de 85.000 mp. Construcția ar trebui să înceapă în prima jumătate a anului 2025.
În 2024, IFC (International Finance Corporation), parte a Grupului Băncii Mondiale, a investit 150 de milioane de euro în proiectele de dezvoltare a logisticii durabile ale Lion’s Head în România și Bulgaria. Această investiție strategică își propune să consolideze accesul la infrastructura de depozitare ecologică din regiune și să contribuie la obiectivele de mediu ale Europei.
„Dezvoltarea spațiilor logistice sustenabile în România prezintă un potențial remarcabil, având în vedere interesul crescut al companiilor pentru soluții prietenoase cu mediul, integrate și eficiente din punctul de vedere al costurilor”, declară Alina Necula, Country Manager România la Lion’s Head Investments.
„Anul trecut, am făcut un pas semnificativ prin intrarea pe piața logistică bulgară, prin achiziționarea unei platforme logistice operată de o echipă de înaltă performanță, care l-a plasat pe Lion’s Head drept al doilea cel mai mare proprietar de proprietăți logistice din țară. Suntem încântați să ne extindem portofoliul de logistică în România prin dezvoltarea de proiecte care îndeplinesc cele mai înalte standarde și cerințe ale chiriașilor internaționali”, spune Vladimir Gurdjieff, Director Logistics & Industrial properties Lion’s Head Investment.
Parcul logistic care urmează să fie dezvoltat de Lion’s Head pe terenul din zona Popești Leordeni beneficiază de infrastructură rutieră modernă, care permite accesul facil la zonele cheie ale orașului și coridoarele de transport. În același timp, proiectul este situat strategic într-o comunitate în creștere rapidă și asigură accesul la o forță de muncă suficientă și calificată pentru viitorii chiriași.
Toate lucrările de pre-dezvoltare sunt deja făcute, iar următorul pas este obținerea autorizației de construire și inițierea construcției. Viitorul parc logistic de Clasa A va fi dezvoltat având în vedere conceptul de spațiu flexibil, folosind materiale ecologice și metode de construcție durabile, asigurând versatilitate pentru a găzdui o gamă largă de industrii. Tehnologia va juca un rol crucial în proiectarea proiectului, implementând tendințele moderne, îmbunătățind siguranța, consumul de energie și costul total al operațiunilor.
Procesul de achiziție a terenului a fost asistat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. Firma de avocatură Peli Partners din România a oferit serviciile juridice pentru încheierea tranzacției.