Noul centru integrează echipamente de ultimă generație pentru asigurarea unui proces eficient de sortare și numărare pentru toate tipurile de ambalaje incluse în Sistemul de Garanție-Returnare. Cu o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați, centrul din județul Bacău este al doilea hub regional din infrastructura de colectare dezvoltată de RetuRO (după cel din Otopeni, județul Ilfov), având o capacitate anuală de numărare de aproximativ 650 de milioane de ambalaje SGR și o capacitate de sortare și procesare pe tipuri de materiale (PET, metal, sticlă) de peste 1,2 miliarde de ambalaje SGR.

“Extinderea infrastructurii de centre de sortare și numărare rămâne una dintre prioritatățile noastre, în următoarea perioadă, pentru asigurarea funcționării optime a Sistemului de Garanție-Returnare. În prezent, cele cinci centre RetuRO operaționale împreună cu centrele de numărare și sortare pe care le operăm cu parteneri în mai multe zone ale țării au o capacitate de procesare cumulată de aproape 6 miliarde de ambalaje anual. Prin deschiderea noului centru RetuRO, marcăm încă un pas în dezvoltarea infrastructurii celui mai mare proiect de economie circulară din România. În viitorul apropiat planificăm deschiderea unor noi centre în Prahova și Dolj. Această extindere nu doar că va facilita procesarea unui număr mai mare de ambalaje, dar va contribui și la crearea de locuri de muncă și la stimularea economiei locale”, declară Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO.

Centrul RetuRO din Bacău va avea 150 de angajați, în 3 schimburi, și va deservi, în principal, zona de nord-est a țării, precum și județele din proximitate.