Noua facilitate de comerț electronic a LPP reprezintă o mișcare strategică semnificativă pentru afacere, deoarece își întărește operațiunile de comerț electronic, oferind spațiu amplu pentru îndeplinirea vânzărilor online. Unitatea care urmează să angajeze până la 1.500 de oameni, va beneficia de cea mai recentă tehnologie, inclusiv de sisteme de transport de ultimă generație și stații de lucru cu capacitatea de a stoca până la 4 milioane de articole. Facilitatea de comerț electronic va fi, de asemenea, extrem de durabilă în operațiunile sale, cu panouri fotovoltaice, un sistem de recuperare a apei de ploaie și stații de încărcare pentru mașini electrice, care sporesc eficiența energetică și călătoriile durabile în Parc.

CTPark Bucharest West este cel mai mare parc industrial din Europa, cu o suprafață de aproximativ 857.000 mp. Este situat ideal pentru a sprijini afacerile cu producția, transportul și distribuția de mărfuri. Parcul se află pe autostrada A1, oferind acces excelent la populația în creștere a Bucureștiului și la restul Europei, în timp ce principalul Port Constanța de la Marea Neagră este, de asemenea, ușor accesibil. Apropierea de Portul Constanța va permite, de asemenea, LPP să primească eficient comenzile de la furnizorii săi asiatici. Noua facilitate de comerț electronic va sprijini, de asemenea, livrările din rețeaua logistică mai largă LPP și va acționa ca un hub cross-dock pentru livrările din Polonia.


CTPark Bucharest West beneficiază, de asemenea, de conceptul unic Clubhaus al CTP, ceea ce înseamnă că parcul depășește cu mult spațiul logistic. Clubhaus este un centru comunitar la fața locului pentru cei 2.500 de angajați ai Parcului, care include spații pentru întâlniri, prelegeri și sesiuni de formare, alături de o cantină, un supermarket, un amfiteatru, zone exterioare pentru exerciții și o intervenție chirurgicală la fața locului pentru întâlniri medicale. Toate acestea ajută la asigurarea faptului că CTPark Bucharest West funcționează ca un ecosistem de afaceri înfloritor, precum și ca o destinație logistică.

Ionuț Anghel, Director Dezvoltare Regională la CTP, a declarat: „Noua unitate de comerț electronic a LPP de la CTPark Bucharest West a fost proiectată și livrată pentru a satisface cerințele individuale ale LPP, care vor sprijini creșterea continuă a afacerii sale. Am lucrat îndeaproape cu LPP în fiecare etapă pentru a ne asigura că instalația poate fi livrată cu succes într-un interval de timp scurt. Acesta reprezintă un alt exemplu strălucitor al modului în care construim relații strânse cu clienții existenți pentru a deveni partenerii lor imobiliari pe termen lung. Pentru că înțelegem afacerea lor, suntem pregătiți și capabili să oferim spațiul de care au nevoie atunci când au nevoie de el.”
 
Sebastian Sołtys, Președintele Consiliului de Administrație al LPP Logistics, a declarat: „Recunoașterea mărcilor LPP în Europa de Sud, construită de câțiva ani acum, dă roade sub forma unor rezultate pozitive și previziuni optimiste de vânzări. Pentru logistică, aceasta înseamnă necesitatea de a optimiza procesele și de a le adapta la volume în creștere, astfel încât în etapa finală clientul să se bucure de disponibilitatea produselor și de livrare rapidă. Pentru a veni în întâmpinarea acestor așteptări, am decis să lansăm cel de-al doilea depozit de comerț electronic în România, care ne va permite să ne creștem capacitatea operațională și să grăbim onorarea comenzilor. Aceasta este a treia noastră investiție în această țară, una dintre țările cu cea mai rapidă creștere din regiune. Un avantaj incontestabil al acestei locații este amplasarea sa strategică în raport cu portul Constanța la Marea Neagră, ceea ce ne face posibil să ne diversificăm traseele de transport maritim și să primim comenzile Grupului direct de la furnizorii asiatici.”
 

CTP este cel mai mare proprietar cotat, dezvoltator și manager de imobiliare logistică și industrială în ceea ce privește suprafața brută închiriabilă, cu 12,0 milioane mp. GLA în 10 țări (începând cu 31 martie 2024). Compania certifică toate clădirile noi la BREEAM la un nivel „foarte bun” sau mai mare și a obținut un rating ESG de risc neglijabil de la Sustainalytics, reafirmându-și angajamentul față de sustenabilitate. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati: www.ctp.eu.