Această nouă facilitate de transport va permite chiriașilor din parcul P3 Bucharest A1 să recruteze forță de muncă din localitățile adiacente, pe ruta Roșiori – Videle- P3 Bucharest A1 – Basarab- Gara de Nord și retur.Începând cu 21 septembrie 2020se poate ajunge în parcul P3 cu trenul, de la Gara de Nord sau Basarab, în aproximativ 17- 25 de minute.
P3 este singurul dezvoltator de spații logistice care deține o astfel de soluție de transport feroviar pentru persoane, completând astfel serviciile de transport de marfă pe cale ferată din cadrul terminalului intermodal din P3 Bucharest A1, activ încă din anul 2011.
Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România, afirmă: „Ne bucurăm să putem oferi clienților noștri această facilitate și să venim în întâmpinarea problemelor cu forța de muncă cu care aceștia se confruntă. Călătoria cu trenul se dorește a fi o alternativă de transport mai accesibilă din punct de vedere al costurilor și mai rapidă pentru a aduce forța de muncă în P3 Bucharest A1, față de microbuzele pe care chiriașii le utilizeazăîn prezent. Astfel încercăm să ne aliniem și la trendul european de a folosi mijloace de transport în comun cât mai putin poluante. Considerația și aprecierile noastre merg către CFR Călători, cărora le mulțumim pentru deschidere și profesionalism. Noua configurație de transport va aduce rezultate pozitive atât partenerilor noștri de business, cât și persoanelor din localitățile învecinate interesate de un loc de muncă în cadrulcomunității P3 Bucharest A1.”
CFR Călători, spune: „Salutăm inițiativa P3 de a implementa acest nou proiect de business. Suntem încântați să contribuim activ la dezvoltarea de noi soluții logistice și în zona de vest a Bucureștiului, soluții care țin cont de ultimele concepte europene cu privire la mobilitatea forței de muncă. Misiunea CFR Călători este aceea de asigura mobilitatea călătorilor, contribuind, în același timp, la dezvoltarea societății. În acest context, ne dorim să construim pentru organizația noastră o poziție sustenabilă în toate segmentele și zonele geografice ale țării, astfel românii să poată călători către orice destinație din țară, fie în scopuri de serviciu sau recreaționale. Lucrăm intens pentru a răspunde provocării de a ține pasul cu nevoile lumii moderne în ceea ce privește mobilitatea și viteza de evoluție a noilor tehnologii și vom continua să punem călătorii în centrul activităților noastre.”
Cu o suprafață de 380.000 de metri pătrați, 14 depozite și un teren care permite construirea a încă 100.000 de metri pătrați de spații logistice, P3 Bucharest A1 este cel mai complex parc industrial din capitală. Adițional terminalului de cale ferată care deservește segmentul de transport marfă și căruia i-a fost adăugată de curând facilitatea de transport călători, parcul dispune și de o cantină-restaurant cu suprafață de 400 de metri pătrați și 200 de locuri la mese care va fi deschisă începând cu luna noiembrie. Mai mult, dezvoltatorul este aproape de finalizarea construcției pentru proiectul de spații de cazare. Noul hostel va avea capacitatea de a acomoda 212 persoane și va fi disponibil pentru angajații care își desfășoară activitatea în cadrul parcului.
În intervalul cuprins între vara anului 2019 şi vara anului 2020, P3 a semnat, în România, contracte pentru 173.000 de metri pătraţi, dintre care 77.881 mp reprezintă prelungiri şi contracte pe termen scurt, 95.374 sunt contracte pe termen lung, iar peste 29.000 mp sunt contracte cu clienţi noi. (sursa: P3)