Elevi ai liceelor din localități ca Dragomirești, Bolintin, Ciorogârla etc. vor vizita CTPark Bucharest și CTPark Bucharest West și vor afla direct de la reprezentanți ai companiilor chiriașe, care este activitatea desfășurată de acestea și care sunt oportunitățile de muncă pe care le oferă. Prima serie de întâlniri din cadrul acestui proiect va avea loc pe 20 și 21 noiembrie, în cadrul programului național „Școala Altfel”. Șapte companii cliente ale CTP și circa 100 de elevi ai liceului tehnologic Dimitrie Bolintineanu din Bolintin-Vale, vor lua parte la eveniment.
“Suntem o companie foarte implicată în viața comunității din zonele unde ne desfășurăm activitatea. Această inițiativă s-a născut ca urmare a unei duble probleme pe care am observat-o: absolvenții liceelor din zonele limitrofe Bucureștiului își găsesc greu locuri de muncă satisfăcătoare pe termen lung. Aceștia fie aleg să plece din țară, fie fac munci sezoniere sau temporare. În același timp, clienții noștri au dificultăți în găsirea de forță de muncă stabilă. Cred că principalul beneficiu al organizării acestor întâlniri va fi dezvoltarea comunității locale prin încurajarea tinerilor absolvenți de liceu să rămână și să muncească aici și să se dezvolte profesional în cadrul unor companii serioase și stabile. Acest fapt va conduce și la dezvoltarea rezidențială a acestei zone, nu doar industrială. Este un proiect foarte important pentru CTP și îl vom continua și pe viitor”, a declarat Ana Dumitrache, Co-Country Head al CTP România.
Proiectul CTP a fost demarat pe data de 30 octombrie cu o masă rotundă la care au participat reprezentanți ai liceului cu profil tehnologic Dimitrie Bolinteanu din Bolintin-Vale și reprezentanți ai companiilor chiriașe din parcurile CTPark Bucharest și CTPark Bucharest West. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a pune bazele unui parteneriat pe termen lung. În viitorul apropiat, CTP dorește să coopteze în acest program un număr cât mai mare de clienți și licee din localitățile aflate în vecinătatea celor două parcuri pe care le deține în partea de vest a Bucureștiului. În prezent, șapte companii chiariașe participă la proiect, printre acestea numărându-se jucători importanți din segmentele de transport și logistică, retail, protecția și administrarea datelor, distribuția produselor electro-IT: DSV, Network One Distribution (NOD), Iron Mountain, Ekol Logistics, Cargo-Partner, Profi Rom Food, Lagermax AED Romania.
Primele întâlniri dintre liceeni și companiile cliente ale CTP vor avea loc pe 20 și 21 noiembrie a.c. Aproximativ 100 de elevi ai liceului Dimitrie Bolintineanu vor vizita cele două parcuri CTP, vor vedea depozitele companiilor implicate în program și vor afla detalii despre activitatea acestora pentru a-și face o idee mai clară despre ce presupune munca în zona de logistică. Tinerii vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul de lucru și să afle care sunt ofertele de posturi disponibile. CTP va asigura transportul elevilor și al profesorilor, iar vizita se va desfășura, în ambele zile, în intervalul 09:00 – 13:00. Reprezentanții chiriașilor vor avea la dispoziție circa o oră pentru a le prezenta viitorilor absolvenți date interesante despre ce presupune activitatea în cadrul companiilor respective, modul de funcționare a unui parc logistic și industrial și vor răspunde întrebărilor elevilor.
Proiectul CTP se va derula pe termen lung, urmând să fie organizate și alte activități dedicate liceenilor, printre care o serie de evenimente de tip workshop, unde vor avea ocazia să învețe detalii practice despre munca în domeniul logisticii. Dezvoltatorul dorește ca prin acest proiect să ajute tinerii să se informeze direct de la sursă, deoarece în România nu există în prezent posibilitatea de a obține o specializare în logistică, în licee sau universități. (sursa: CTP)