Noua fabrică de la Berca este una dintre cele patru unități de producție specializate în producția de cărămidă și joacă un rol esențial în asigurarea aprovizionării pieței din partea de est și sud-est a României, care reprezintă mai mult de 30% din totalul pieței, anunță compania.

Compania a investit, din fonduri proprii, în tehnologii de ultimă generație, care reduc consumul și emisiile de carbon cu mai mult de 30%, contribuind la protecția mediului, cât și în condiții mai bune de muncă pentru angajații din fabrică. 

„Această investiție este vitală pentru strategia noastră pe termen lung, reflectând angajamentul nostru de a oferi soluții inovatoare de înaltă calitate și de a sprijini tranziția către un mediu construit mai sustenabil, pentru satisfacția clienților și beneficiarilor finali. Noile tehnologii implementate la Berca vor îmbunătăți eficiența operațională și vor reduce amprenta de carbon, demonstrând că sustenabilitatea și profitabilitatea pot coexista armonios în activitățile noastre,” a declarat Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger.

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi din lume și lider de piață în țigle ceramice în Europa, precum și în pavele de beton în Europa de Est, cu peste 20.000 de angajați la nivel mondial.

La începutul anului 2024, compania a achiziționat Terreal, devenind liderul european în soluții complete pentru acoperișuri și soluții solare, precum și pentru întreaga anvelopă a clădirilor în Europa și America de Nord. 

Cu cele peste 200 de unități de producție, Wienerberger a generat venituri de aproximativ 4,2 miliarde de euro și un EBITDA operațional de 811 milioane de euro în 2023.