Centrul logistic va fi specializat în sortarea coletelor care sosesc pe cale aeriană, asigurând livrarea rapidă a acestora către clienții DHL Express din România. Locația strategică a VGP Park Bucharest North, în proximitatea autostrăzii A3 București-Ploiești, facilitează accesul rapid către rețeaua de transport rutier, optimizând astfel procesul de livrare.

„Suntem încântați că vom opera în acest centru logistic nou, situat în VGP Park Bucharest North, care va contribui la creșterea semnificativă a capacității  de sortare și procesare a coletelor, precum șila siguranța si securitatea angajaților noștri și totodată a  bunurilor transportateși a rutelor folosite pentru deservirea clienților noștri în România. Această investiție strategică reflectă angajamentul nostru continuu față de piața românească și ne consolidează poziția de lider de piață în industria de curierat expres”, a punctat Bogdan Enache, Managing Director DHL Express România.

Noul centru logistic DHL Express își va desfășura activitatea în cadrul celei de-a treia clădiri finalizate în VGP Park Bucharest North, o construcție modernă cu o suprafață totală de 26.966 mp. Această clădire inovatoare, care urmează să primească certificarea BREEAM Excellent, utilizează pompe de căldură pentru încălzire, asigurând o eficiență energetică superioară și un impact minim asupra mediului, eliminând complet necesitatea utilizării gazului.

„VGP Park Bucharest North se bucură de o poziționare strategică, cu acces direct la autostrăzile A3 și A0, aceasta din urmă simplificând accesul către aeroport. Această conectivitate excelentă a fost posibilă datorită investițiilor semnificative în infrastructură, care au transformat parcul într-un centru logistic de prim rang. Dezvoltarea infrastructurii rutiere, în special a autostrăzii, a jucat un rol crucial în facilitarea transportului rapid și eficient al mărfurilor către și dinspre parc", a adaugat Călin Badea, consultant I&L în cadrul CBRE România.

La nivel național, datele CBRE subliniază o tendință ascendentă în sectorul logistic, caracterizată de o cerere tot mai mare pentru spații logistice moderne și eficiente, amplasate strategic, în apropierea aeroporturilor și a principalelor rute de transport. Această creștere este susținută de aderarea României la spațiul Schengen, care a simplificat tranzitul mărfurilor prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene, consolidând astfel rolul României ca un important centru logistic în regiune.

VGP Park Bucharest North, cu o suprafață totală de aproximativ 250.000 mp, oferă un spațiu închiriabil de aproximativ 120.000 mp, distribuit în patru clădiri. Faptul că primele două clădiri sunt deja ocupate în totalitate confirmă atractivitatea parcului pentru companiile care caută soluții logistice moderne și eficiente.