Proiectele aflate în desfăşurare vor creşte de circa cinci ori portofoliul WDP până la o suprafaţă de circa 73.000 mp. Compania intră astfel în competiţie cu CTP şi P3, investitori care au cumpărat în acest an spaţii industrial-logistice de peste 270 mil. euro şi care pregătesc noi dezvoltări.

 

Săptămânile următoare, WDP trebuie să predea un depozit de 16.000 mp construit în Brăila către furnizorul japonez de componente auto Yazaki. Chiriaşul a semnat cu WDP un contract pe 15 ani, cu opţiunea de extindere. Proiectul, dezvoltat pe un teren concesionat, necesită o investiţie de circa 9 mil. euro susţinută integral din capital propriu. Belgienii investesc în România prin intermediul firmei WDP Development RO, deţinută în proporţie de 51% de WDP şi 49% de omul de afaceri Jeroen Biermans.

 

În aceeaşi formulă, dezvoltatorul a semnat un contract cu distribuitorul polonez de piese auto Inter Cars care prevede construcţia unui nou depozit de 5.000 mp în Braşov, similar cu cel deja închiriat de companie de la WDP în acelaşi parc industrial. Proiectul în valoare de circa 2 mil. euro trebuie predat chiriaşilor până la finalul acestui an. Inter Cars a închiriat imobilul pe zece ani.

 

Lângă depozitul de 7.000 mp, construit anul trecut de WDP la Ploieşti pentru producătorul spaniol de componente hidraulice Grupo Industrial Roquet, dezvoltatorul a început construcţia unei noi hale de 12.000 mp pentru producătorul şi furnizorul de componente auto Federal-Mogul. Noua clădire va fi livrată americanilor până la finalul acestui an şi necesită o investiţie de circa 7 mil. euro. Federal-Mogul a semnat un contract pe zece ani cu WDP.

 

Pe lângă cele trei proiecte în dezvoltare, compania belgiană a bătut palma şi cu producătorul francez de componente auto Faurecia care vrea un depozit de 12.000 mp în Râmnicu Vâlcea. Pentru asta, francezii au semnat deja un contract pe zece ani. Dezvoltatorii au promis să livreze acest spaţiu în primul trimestru din 2016, în urma unei investiţii de circa 8 mil. euro.

 

 

Compania mai are încă două proiecte în plan, ambele în Sibiu. Unul este localizat lângă aeroport şi constă într-un depozit de 8.000 mp pentru Siemens, iar celălat este un depozit şi birouri de circa 4.500 mp, plus parcare, pentru firma de curierat DPD. Siemens a închiriat spaţiul pentru zece ani, iar DPD pentru 15 ani. WDP anticipează că va preda proiectele în cursul trimestrului doi din 2016 şi estimează costul total de dezvoltare al acestora la circa 8 mil. euro.

 

WDP deţine în România peste 86 ha de teren disponibil pentru construcţia de spaţii industriale. Valoarea activelor imobiliare locale ale companiei era de 32,2 mil. euro la finalul primului semestru.

 

WDP este controlată de familia Jos De Pauw care ocupă locul 48 într-un top al celor mai bogate familii din Belgia, cu o avere estimată la 353 mil. euro, potrivit publicaţiei De Rijkste Belgen. (sursa: capital.ro)