Ideea unui astfel de proiect a fost lansată de partea bulgară, în perspectiva construcţiei unei autostrăzi care să lege Sofia de Bucureşti.

 

Prefectul de Ruse, Stefko Burdjiev și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea, s-au angajat să facă împreună demersurile necesare pentru obținerea acordurilor din partea guvernelor celor două țări pentru construcția unui nou pod între Ruse și Giurgiu. Cei doi oficiali susțin că pot aplica împreună, prin intermediul Euroregiunii Danubius, pentru a obține o finanțare europeană pentru acest nou pod peste Dunăre.

 

Pentru susținerea acestei inițiative, este nevoie însă de eforturile conjugate ale tuturor factorilor de decizie din județul Giurgiu, consideră președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea.

 

„Guvernul român trebuie să înţelegă necesitatea construirii unui nou pod între Ruse şi Giurgiu, iar pentru acest lucru, noi, factorii de decizie din acest judeţ, trebuie să facem lobby pentru construcţia unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse. Pentru noi, pentru comunitatea noastră, este foarte important ca un al treilea pod între România şi Bulgaria să se construiască între Ruse şi Giurgiu. În acest sens, mizez pe sprijinul tututor factorilor de decizie, în special pe al deputatului Florian Nicolae, care a susţinut această iniţiativă, în elaborarea unui astfel de proiect”, a arătat Vasile Mustăţea, care a subliniat că noul proiect va contribui la întărirea relaţiilor dintre România şi Bulgaria dar şi la crearea de noi locuri de muncă.

 

În aceeaşi ordine de idei, prefectul de Ruse, Stefko Burdjiev, a declarat că o să le solicite parlamentarilor bulgari să îl susţină în demersurile pentru construcţia unui nou pod între Giurgiu şi Ruse.

 

Colaborarea dintre Consiliul Judeţean Giurgiu şi Prefectura Ruse s-a concretizat, în perioada 2007-2013, în finalizarea a opt proiecte transfrontaliere. Totodată, cei doi parteneri au depus în cadrul primului apel de proiecte din cadrul programului Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020, alte opt proiecte transfrontaliere, pentru care speră să obţină finanţare europeană. (sursa: giurgiuveanul.ro)