Numarul tranzactiilor imobiliare in sectoarele industriale si logistice a crescut in acest an la un nivel care ne permite sa spunem ca asistam la o revigorare a pietei. Agentiile imobiliare si consultantii din domeniu spun ca acesta ar putea fi chiar cel mai bun an de la inceputul crizei.

 

Piata imobiliara europeana a explodat in acest an, in special in Europa Centrala si de Est. In primele noua luni, aceasta zona a atras investiţii de 4,3 miliarde de euro, in creştere cu 11%, interesul fiind in continuare focalizat pe proiecte de birouri, urmate de retail şi industrial.

 

Cererea de spatii industriale la nivel international a fost impulsionata de expansiunea unor ramuri economice precum fabricarea de componente auto, industria electronica, precum si comertul online, sectoare care au inregistrat crestere si in pe piata locala.

 

Crestere de 215% pentru Romania

Romania a avut in primele noua luni cea mai mare creştere a volumului tranzacţiilor imobiliare din Europa Centrala şi de Est, respectiv de 215%, la o valoare de aproape 700 milioane de euro, fata de doar 63 milioane de euro, cat se inregistrau in 2009, primul an al crizei. Previziunile specialistilor arata ca pana la finalul anului ne putem astepta la un volum total de aproximativ 800 milioane de euro.

 

Investitiile in infrastructura taiate la sange

Potrivit celor mai recente date de la Institutul Naţional de Statistica, lucrarile de construcţii inginereşti, adica de infrastructura, au scazut cu 28,3% in primele opt luni ale anului faţa de aceeaşi perioada a anului trecut, in contextul in care şi cheltuielile cu investiţiile au fost taiate la sange de stat, reducandu-se in aceeaşi perioada cu 18%. In ansamblu, lucrarile de construcţii au scazut in primele opt luni cu 11,9%.

 

In acest context, companiile de constructii se orienteaza mai mult catre zona privata si incearca sa profite de dezvoltarea sectorului imobiliar.

 

Ce oportunitati exista pentru mediul de business din Romania

Impreuna cu reprezentantii industriei de dezvoltare a parcurilor logistice vom analiza evolutia pietei si vom identifica oportunitatile si perspectivele de dezvoltare pentru 2015. De asemenea, vom discuta despre managementul depozitelor si facilitatilor logistice pentru optimizarea operatiunilor companiilor de logistica si a clientilor acestora.

 

Printre participantii la acest eveniment se numara reprezentantii Asociatiei Romane de Logistica – ARILOG, cei ai Asociatie Romane a Antreprenorilor din Constructii - ARACO, agentii si consultanti imobiliari, investitori si dezvoltatori imobiliari, companii de constructii, companii de transport si logistica, distributie si curierat, companii din FMCG, retail, automotive si pharma, companii de leasing si asigurari.

 

Structura conferintei  „Transporter Construction & Logistics. Perspectivele dezvoltarii parcurilor logistice si a depozitelor specializate”

PANEL I

·         Cum a evoluat piata parcurilor logistice si industriale in 2014 si care sunt previziunile pentru 2015

·         Cum folosim avantajele competitive ale Romaniei pentru dezvoltarea infrastructurii logistice in regiune

·         Extindere sau relocare: Care sunt zonele „fierbinti” din regiune

·         Orientarea companiilor de constructii catre investitiile din mediul privat

·         Trenduri privind cerintele chiriasilor pentru spatii logistice si industriale

 

PANEL II

·         Cand luam decizia de a investi in extinderea spatiilor de depozitare

·         Inchiriere vs. achizitie: care este varianta de preferat in contextul economic actual

·         Optimizarea infrastructurii intralogistice: WMS, ERP, sisteme de securitate

·         Investitiile in echipamente: stivuitoare, rafturi, conveioare, scannere

·         Forta de munca si pregatirea personalului din depozit

 

 

 

Parteneri: Garanti Leasing, Groupama Asigurari

Eveniment realizat cu sprijinul: ARILOG, ARACO

Parteneri media: www.depozitinfo.ro

 

Pentru informatii si confirmari la eveniment:

 

0730 713 330 sau [email protected]