”Am luat șapte hectare în parcul industrial din Oradea unde ne asumăm o investiție de minim 15 milioane de euro într-o fabrică nouă. Vom crea aici cel puțin 60 de locuri de muncă”, a declarat Marcel Bărbuț, proprietarul Adeplast.

 

Investiția este programată să se desfășoare în 2 ani începând de miercuri, 28 iulie, data semnării acordului cu Consiliul Local al municipiului Oradea.

 

AdePlast are 270 de angajați și trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiești și Roman, unde sunt produse adezivi și mortare, polistiren și vopsele.

 

Pe platforma de la Oradea se află prima fabrică a producătorului român de materiale de construcții -o fabrică de mortare uscate. Între timp, au mai fost construite o fabrică de vopsele și tencuială decorativă, în 2008, și o fabrică de polistiren expandat în 2012, ambele aflate acum în producție. Adeplast mai deține fabrici și la Ploiești și Roman.

 

Compania Adeplast a raportat pentru primul semestru al anului afaceri în creștere cu 17%,  până la 161 de milioane de lei, față de cele 137 de milioane de lei înregistrate în primele șase luni ale anului anterior.

 

Marcel Bărbuț a renunțat la finalul lunii iunie la funcția de director general al companiei, poziție pe care o ocupa din 1 martie 2016.

 

Antreprenorul și-a păstrat însă funcția de administrator executiv și președinte al Consiliului de administrație, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

 

Începând cu 1 iulie 2016, noul director general al producătorului de materiale de construcții este Daniel Stăncescu, care a deținut funcția de dirrctor financiar al companiei.

 

Printre competitorii AdePlast se numără Ceresit (Henkel Bautechnik), Baumit România și Saint Gobain. (sursa: profit.ro)