În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale producţiei industriale au fost înregistrate în Ungaria (minus 5,8%), Germania (minus 4,3%), Croaţia (minus 4,1%), Cehia (minus 3,6%), Lituania (minus 3,5%) şi România (minus 2,7%).

 

În zona euro, producţia industrială a înregistrat o contracţie peste aşteptări de 1,8%. Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin de 1,6%. Principalul motiv a fost scădea producţiei de bunuri de capital cu 4,8%, semn al scăderii investiţiilor în zona euro.

 

În ritm anual, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013, producţia industrială a scăzut cu 0,8% în Uniunea Europeană şi cu 1,9% în zona euro. În acest caz însă, România se situează printre statele unde producţia industrială a crescut, cu 1,9%.

 

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, în luna august 2014, producţia industrială a scăzut faţă de luna iulie, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 20,2%, respectiv cu 2,7%.

 

Comparativ cu august 2013, producţia industrială a rămas la acelaşi nivel ca serie brută şi a crescut cu 4,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. (sursa: AGERPRES)