Produsul cel mai cunoscut de la Urlați, fabrica de lângă Ploiești este șamponul Head&Shoulders, lider atâta la nivel global, cât și în România. Unitatea produce anual aproximativ 65.000 de tone de șampon și balsam, adică 150 milioane de sticle, dintre care doar 10% sunt distribuite pe piața locală. Restul de 90% sunt exportate în 40 de țări din Europa, Turcia, Israel, regiunea Cuacaz și Asia Centrală.

 

Principalele țări de export sunt Turcia și Rusia, care au o pondere de 50% din totalul exporturilor. Fabrica de la Urlați funcționează și ca centru logistic, în sensul că primește și produse de la alte unități pe care le ambalează și le distribuie împreună cu produsele proprii către clienți. De altfel, Urlați a fost aleasă și din acest moment, localizarea geografică, o zonă optimă și pentru a primi materia primă necesară și pentru a trimite în țările din jur.

 

Fabrica are 260 de angajați în prezent, producția și ambalarea fiind automatizate integral. Unitatea a fost construită de la zero în urmă cu șapte ani și este realizată conform tuturor standardelor ecologice (construcția a durat 15 luni). 70% din material primă necesară producției este importată, doar 30% venind din România. Partea bună este că fabrica P&G de la Urlați a atras deja producătorii de ambalaje în zona, nu mai puțin de trei fabrici fiind deschise în apropiere pentru a fi aproape de client. Fabrica produce mărcile Head & Shoulders, Pantene, Wash&Go și Wella.

 

Americanii de la Plasti Pak au venit primii și livrează sticlele de plastic pentru șampon și balsam, iar cei de la Nolato, care produc capacele sticlelor au deschis unitatea de producție mai recent. Ultimii ajunși sunt germanii de la X Label, care vor produce etichetele necesare și care vor deschide în curând o unitate de producție în parcul industrial Ploiești.

 

P&G participă și la dezvoltarea comunității din care face parte, unul dintre proiecte fiind Clubul de Științe de la Școala Tehnică din Urlați, deschisă în urmă cu doi ani. Școala se adresează elevilor interesați de domeniul tehnic și care primesc o diplomă recunoscută în domeniu. (sursa: businesscover.ro)