Acesta este triplul investiției așteptate pentru acest an. Compania a anunțat, în noiembrie 2016, că intenționează să investească anual 21 milioane de euro pe o perioadă de cinci ani pentru a-și dezvolta fabrica din Ploiești.

Creșterea investițiilor se datorează expansiunii producției după ce fabrica BAT din Germania a fost închisă, iar compania a preluat Bulgartabac în Bulgaria, de unde o parte din producție va fi transferată în România, informează Mediafax. 
În urma dezvoltării unității de producție de la Ploiești, până la sfârșitul acestui an vor fi create 120 de noi locuri de muncă. 
Aproximativ 700 de persoane sunt angajate în fabrica din Ploiești, care lucrează de asemenea cu alți 150 de contractanți.

După investiții, producția se așteaptă să crească cu aproximativ 30%. Numărul țărilor care primesc producție de la Ploiești va crește de la 35 la 40.

„Vrem să continuăm să investim în România şi sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă şi fiscală şi stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondiţiile creşterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorităţi şi mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România.

Fabrica British American Tobacco de la Ploieşti este, în momentul de faţă, a doua cea mai importantă fabrică a grupului din Europa, şi una dintre cele mai tehnologizate şi mai bine dezvoltate unităţi de producţie la nivel global. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploieşti va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unităţi de producţie BAT din lume. (sursa: zf.ro