Numirea noului CEO pentru cele două țări, precum și deschiderea în luna octombrie a fabricii Siniat de la Turceni, fac parte din strategia grupului ETEX de a-și consolida prezența în piețele din regiune.
Tanguy Vanderborght se află la conducerea Siniat Polonia din anul 2012, iar de anul acesta va coordona inclusiv activitatea companiei din România. Acesta face parte din echipa ETEX de 20 de ani, iar în ultimii 15 ani a ocupat mai multe funcții de conducere, precum director financiar al diviziei Siniat din Avignon, director financiar al diviziilor Europene și Internaționale din Bruxelles și general manager al Siniat Varșovia.
În noua poziție, Tanguy Vanderborght va fi responsabil de creșterea companiei și deservirea clienților din piețele est-europene.
Tanguy Vanderborght a absolvit Universitatea Catolică din Louvain, Belgia, și Facultatea de Administrare a Afacerilor din Lima, Peru. Totodată, a urmat cursurile Școlii de Management Leuven Vlerick – Gent din Flandra și Programul Executiv INSEAD, care a avut loc în Franța și Singapore.
Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale de calitate și soluții pentru construcții.
Siniat este unul dintre liderii locali în soluții pentru construcții iar în România deține două fabrici, în care produce plăci de gips-carton (la Turceni, județul Gorj) și ipsos (la Aghireșu, județul Cluj).
Fabrica de la Turceni a fost deschisă oficial în luna octombrie 2015, în urma unei investiții de 50 milioane de euro, și este cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România. Deschiderea acestei fabrici poziționează Siniat România drept singura companie care folosește gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică, în acest fel ajutand la protejarea mediului înconjurător și contribuind la sustenabilitatea pe termen lung a propriilor operațiuni.
Compania furnizează produse și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte, precum: săli de cinema, industria hotelieră, clădiri de birouri, spitale, instituții de învățământ și facilități sportive, centre comerciale și rezidențiale. (sursa: profit.ro)