În prima jumătate a lunii noiembrie, membrii Consiliului de Administraţie şi directorii executivi ai companiilor Nurol Holding şi Nurol Makina s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Economiei, dar şi ai mediului de afaceri pentru a discuta despre oportunitatea producerii de vehicule blindate în Romania, în cadrul unui parteneriat romano-turc.

Planul Nurol Makina are în vedere investiţii iniţiale de cel puţin 15 milioane de euro, care ar urma să crească de la an la an, în parteneriat cu societăţi din România, se arată într-un comunicat transmis de compania din Turcia.

„Vehiculele produse se vor adresa atât pieţei româneşti, cât şi celor din Europa şi Africa. Prin această asociere româno-turcă, se doreşte extinderea gamei de produse din portofoliul Nurol Makina, respectiv producerea şi altor tipuri de vehicule blindate, în afară de cele de tip 4×4“, se arată într-un comunicat al companiei din Turcia.

Reprezentanţii Nurol Makina ăşi propun o colaborare de lungă durată cu firmele din România producătoare de echipamente pentru industria de apărare. „“Nurol Makina are în plan o colaborare de lungă durată cu firmele româneşti producătoare de echipamente pentru industria de apărare şi de vehicule blindate, despre care se ştie ca au avantajul mobilităţii superioare şi a exploatării facile în zonele urbane. Noi vedem colaborarea cu companiile româneşti de profil ca un liant între industriile de apărare dintre cele două ţări“, au declarat reprezentanţii Nurol Makina.

Nurol Holding este un grup de societăţi producatoare de echipamente şi autovehicule pentru industria de apărare din Turcia, dar şi din alte ţări, prin companii ca Nurol Makina, FNSS, Nurol Technology şi BNA. (sursa: adevarulfinanciar.ro)