'Încă de la începutul investiţiei de la Reci, am avut încrederea că acest proiect va contribui la dezvoltarea industriei de prelucrare a lemnului, precum şi la creşterea economică a judeţului Covasna, prin crearea de oportunităţi profesionale pentru forţa de muncă locală şi prin diversificarea şi sprijinirea activităţilor economice din această zonă. Astfel, noua fabrică de la Reci este parte a angajamentului Holzindustrie Schweighofer de a se număra printre principalii investitori strategici din România şi printre angajatorii de top din această industrie', a declarat Dan Banacu, director general Holzindustrie Schweighofer, citat de agerpres.

 

Noua fabrică, a cărei construcţie a început în luna decembrie a anului 2013, are o suprafaţă de 70 de hectare şi o capacitate de debitare anuală de 800.000 metri cubi lemn rotund, provenit exclusiv din păduri din România şi din alte ţări precum Polonia, Ungaria, Austria, Croaţia, Slovenia etc.

 

În urma acestei investiţii, Holzindustrie Schweighofer devine unul dintre cei mai mari angajatori privaţi din zonă, fabrica având peste 300 de angajaţi.

 

Compania estimează că alte peste 2.000 de locuri de muncă vor fi generate în industrii conexe, datorită colaborării cu alte firme. În acelaşi timp, Holzindustrie Schweighofer va fi unul dintre principalii contribuabili din judeţul Covasna, întrucât fabrica de la Reci va aduce la buget contribuţii anuale de peste 6,8 milioane de euro prin plata de taxe şi impozite, se arată în comunicatul remis spre publicare.

 

Proiectul de la Reci este a treia fabrică de cherestea a companiei Holzindustrie Schweighofer în România, după cele de la Sebeş şi Rădăuţi, compania operând în România o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, şi una de panel, la Comăneşti.

 

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer şi îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. Grupul desfăşoară activităţi şi în producţia de vâscoză, producţia de bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare. (sursa: incomemagazine.ro)