Într-un comunicat remis miercuri, grupul Albalact anunţă că veniturile sale nete au crescut anul trecut cu 8,9%, la 444,02 milioane lei, de la 408,13 milioane lei, în 2014.

 

'Ne bucură faptul că am reuşit să ne urmăm strategia construită în jurul unei creşteri profitabile a afacerilor. Am urmărit să avem un echilibru bun între creşterea veniturilor cu o cifră şi creşterea profitului. Anul trecut, am acordat o mare importanţă investiţiilor în marketing, iar succesul noilor proiecte ne-a depăşit aşteptările. (...) Am lansat şi un brand special pentru segmentul Horeca, pe care Albalact doreşte să-l dezvolte mai mult. Anul acesta mergem pe aceeaşi strategie pentru a susţine creşterea profitabilă cu o cifră. Rămânem focusaţi pe brandul tradiţional Albalact, dar plănuim şi alte inovaţii pe segmentul iaurtului, cel mai probabil în a doua jumătate a anului. Vom continua, de asemenea, să extindem şi să optimizăm activitatea de distribuţie', a declarat directorul general Albalact, Stephane Batoux.

 

Situaţiile financiare întocmite conform standardelor internaţionale de raportare financiară adoptate de Uniunea Europeană (IFRS) cuprind rezultatele Albalact şi ale societăţilor Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi Albalact Logistic, pe care Albalact le deţine.

 

În 27 ianuarie 2016, acţionarii majoritari, care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, au încheiat un contract cu compania Lactalis pentru dobândirea de către Lactalis a tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători. Acest contract prevede condiţii precedente uzuale de finalizare a tranzacţiei, incluzând, dar fără a se limita la, aprobarea Consiliului Concurenţei şi lipsa oricărei schimbări negative semnificative, astfel cum a fost agreat contractual de către părţi. Sub rezerva îndeplinirii acestor condiţii precedente, Lactalis intenţionează să iniţieze o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acţiunile deţinute de acţionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea acţionarilor vânzători de a subscrie toate acţiunile pe care le deţin în oferta de preluare.

 

Albalact are acţionariat majoritar român, iar acţiunile emise sunt admise la tranzacţionare la categoria standard a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din societatea de logistică Albalact Logistic, având peste 1.000 de angajaţi în toate cele trei entităţi. (sursa: capital.ro)