„Momentan grupul Gorenje deţine fabrici proprii în Slovenia, Serbia şi Cehia. Desigur, interesul companiei a fost şi este în scopul extinderii liniilor de producţie şi a infrastructurii, iar România este una dintre variantele plauzibile în cazul extinderii“, spune Damir Drazetic într-unul dintre puţinele interviuri acordate presei locale.

 

Piaţa locală se conturează în ultimii ani ca un hub de producţie de electrocasnice după ce recent turcii de la Arctic au anunţat o nouă investiţie, la fel şi nemţii de la Karcher. Pe plan local mai au fabrici Philips, Electrolux sau De’Longhi.

 

Gorenje a obţinut anul trecut pe piaţa locală afaceri de 17 milioane de euro după un avans de 30% al vânzărilor pe o piaţă care a crescut cu 12%, potrivit lui Drazetic. Momentan Gorenje are în România operaţiuni de import şi distribuţie.

 

 „România este o ţară cu un potenţial imens şi Gorenje a observat acest lucru încă de acum 20 ani, când a început livrarea produselor prin distribuitori locali. În timp, pentru eficientizarea operaţiunilor, am ales deschiderea unei reprezentanţe, urmând ca într-un final să preluăm tot procesul operaţional.“ (sursa: zf.ro)