Potrivit raportului, ‘Creșterea, scăderea și viitoarele intenții ale investițiilor australiene de peste granițe (The rise, fall and future intentions of Australian offshore investment’), majoritatea acestui capital va veni din sistemul de pensii australian (Superannuation) în care proprietățile în administrare (assets under management - AUM) se așteaptă să depășească 2,8 trilioane de dolari până în 2020. Este probabil ca 80 de miliarde de dolari să fie alocați investițiilor din afara granițelor, dintre care, în mod obișnuit, 10 procente vor fi alocate imobiliarelor internaționale.
Menținut de contribuții obligatorii, sistemul de pensii australian este din anumite puncte de vedere cel de-al patrulea cel mai mare fond deproprietăți din lume, cu active în jurul a 10 procente din suma curentă de 1,3 trilioane de dolari reprezentată de AUM.
Contribuțiile vor crește gradual până în 2020, când acestea ar trebui să atingă valoarea de 12% din salariu, crescând în mod semnificativ capitalul disponibil pentru investiții în piețele străine.
Richard Bloxam, Head of European Capital Markets, Jones Lang LaSalle, a comentat: “Deoarece piața locală australiană nu oferă sufieciente oportunități de investiții imobiliare fondurilor, piețele imobiliare europene vor beneficia de un influx crescut de investiții.” (sursa: europaproperty.com)