„Accelerarea trendului de migrare a unor volume importante din retail în online va conduce la o cerere susținută de spații de depozitare flexibile, în zone ce pot asigura livrarea într-un termen mai scurt”, explică Muler Onofrei, CEO & Co-Founder, Element Industrial.

Primul proiect de acest gen este Eli Xpress Constanța, un parc logistic de 11.000 mp, închiriat către Altex și Bere Băuturi Constanța. Proiectul a fost achiziționat anul trecut de la distribuitorul de băuturi alcoolice, Bere Băuturi. 

Element Industrial intenționează să construiască un portofoliu de astfel de proiecte mai mici, prin achiziția directă de depozite sau prin dezvoltarea de terenuri care îndeplinesc cerințele. În același timp, dezvoltatorul continuă să investească în rețeaua Eli Parks, parcuri logistice de 50-60.000 de metri pătrați. A doua etapă a parcului Eli 1, din zona Buftea - Chitila, este livrată în această perioadă, iar compania a asigurat terenuri în orașe precum Craiova, Bacău, Târgoviște sau Timișoara, iar acum lucrează la autorizarea proiectelor. (Sursa: forbes.ro)