Acestea sunt situate în localitatea Pantelimon, pe Str. Răscoalei, judeţul Ilfov, la numărul 14 şi numărul 17.

 

Pe strada Răscoalei numărul 14 sunt scoase la vânzare un teren intravilan în suprafaţă totală de 5.000 mp, două hale de depozitare medicamente (una de 987 mp şi 1.288 mp) şi un corp administrativ. La numărul 17 pe aceeaşi stradă sunt scoase la vânzare un teren intravilan cu o suprafaţă totală de peste 5.200 mp, un corp administrativ şi două depozite de produse farmaceutice, cu suprafete de 1.235 mp şi 908 mp.

 

„Cele două corpuri de proprietate sunt utilizate împreună pentru activitatea de depozitare produse farmaceutice de către SC ADM FARM SRL”, potrivit administratorului judiciar. Depozitele sunt dotate cu centrale termice pentru încălzire, instalaţii de menţinere a temperaturii, de aer condiţionat, cu trape pentru fum, cu sisteme de depozitare şi organizare a mărfurilor, există generatoare auxiliare, sisteme de supraveghere video, aparate de aer condiţionat, sisteme de paratrăsnet, rezervoare PSI şi pompe pentru apă, firme luminoase. „Aceste mijloace fixe deservesc proprietatea imobiliară şi îi conferă valoare, fără acestea fiind incompletă şi nefuncţională, astfel că valoarea acestor mijloace fixe este cuprinsă în valoarea proprietăţii imobiliare”, se arată în anunţul de vânzare al CITR. 

 

În decembrie 2014, ADM Farm, o afacere antreprenorială românească, a intrat în insolvenţă la propria cerere, iar administrator judiciar a fost desemnat CITR. Intrarea în insolvenţă a avut loc după ce compania a încercat să evite această procedură printr-un concordat preventiv, prin care dorea să negocieze cu creditorii un plan de redresare.

 

Principalii creditori ai societăţii sunt furnizorii de produse farmaceutice care au creditat societatea pe perioada anterioară deschiderii procedurii de insolvenţă. Creditorii bancari în acest caz au o expunere relativ redusă faţă de valoarea totală a datoriilor societăţii. Există datorii şi faţă de bugetul de stat, dar valoarea acestora este redusă comparativ cu datoriile faţă de furnizorii societăţii, spunea atunci administratorul judiciar.

 

ADM Farm a avut o istorie zbuciumată, care a început în vara lui 2012 odată cu moartea unuia dintre acţionari, antreprenorul Dragoş Pop. Afacerea a revenit soţiei acestuia, Elena Pop, care în 2014, a recrutat un nou director general. În octombrie 2014 compania anunţa că propune creditorilor un concordat preventiv, iar în decembrie a intrat în insolvenţă.

 

ADM Farm era unul dintre marii distribuitori locali, iar în 2013 înregistra o cifră de afaceri de 696 mil. lei şi pierderi de 3,6 mil. lei.

 

În 2014, anul intrării în insolvenţă şi ultimul pentru care există date publice, businessul scăzuse la 455 mil. lei, iar pierderile se adânciseră la 46,3 mil. lei. Datoriile totale de la finalul lui 2014 se ridicau la 255 mil. lei, potrivit mfinante.ro.

 

Piaţa de distribuţie a medicamentelor, veriga care leagă producătorii de medicamente de retaileri (spitale şi farmacii), a avut în 2014 o valoare de 23 mld. lei. (sursa: zf.ro)