”Guvernul Romaniei sprijina inceputul unei noi etape de investitii de peste 300 de milioane de euro derulate de Daimler in Romania si consideram ca aceasta se inscrie in linia pe care ne-am propus-o, aceea a re-industrializarii tarii noastre si a cresterii competitivitatii economiei romanesti. Lansarea activitatii de productie care are loc astazi si investitiile asociate acestui demers la Sebes ofera regiunii o perspectiva deosebita pentru viitor. In acest mod continuam colaborarea de succes dintre Daimler si Romania, ca locatie de productie,” a declarat Costin Borc, viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

 

Decizia germanilor a generat 500 de noi locuri de munca la Sebes. "Extinderea productiei de cutii de viteza automate de ultima generatie destinate automobilelor Mercedes-Bens a generat, pana in acest moment, peste 500 de noi locuri de munca”, a mai spus Borc.

 

Prima fabrica a germanilor a fost inaugurata in ianuarie 2014, fiind o unitate de montaj cutii viteza cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz. Investitia pentru hala de productie cu o suprafata de circa 13.000 de metri patrati a fost de aproape 40 milioane euro. Cei 150 de muncitori ai fabricii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania.

 

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, a extins capacitatea de productie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart functiona deja la capacitate maxima si nu mai exista spatiu pentru extindere.

 

Fabrica de la Stuttgart va ramane in continuare centrul de productie pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz si va actiona in calitate de centru de competenta pentru reteaua de productie de cutii de viteze.

 

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are capacitati de productie in Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb. (sursa: wall-street.ro)