Aplicația reprezintă un pilon esențial al strategiei de transformare digitală a companiei, oferind utilizatorilor funcționalități complexe și o experiență integrată pentru managementul eficient al expedierilor. 
Disponibilă pentru sistemele de operare iOS, Android și Harmony OS, aplicația Cargus Mobile este utilizată cel puțin o dată de către majoritatea persoanelor care o descarcă. Popularitatea aplicației este strâns legată de creșterea volumelor din e-Commerce, în special în perioadele de vârf. În luna aprilie, perioada precedentă sărbătorilor Pascale, aplicația a înregistrat un record de peste 85.000 de descărcări.

Funcționalități cheie ale aplicației
Cargus Mobile App permite utilizatorilor să urmărească statusul coletelor, să le direcționeze către cel mai apropiat punct din rețeaua de peste 2,000 de locații Cargus SHIP & GO, să achite contravaloarea acestora înainte sau în momentul preluării, dar și să returneze facil coletele cumpărate.
În plus, aplicația Cargus Mobile oferă utilizatorilor posibilitatea să își salveze cardurile, facilitând astfel un proces de plată mai simplu atunci când colectează sau ridică coletele de la punctele fixe. Aplicația se dovedește a fi un instrument util și pentru utilizatorii care trimit colete, simplificând procesul de expediere și eliminând necesitatea unui AWB în format fizic. 

Investiții și îmbunătățiri
Anul acesta, Cargus a realizat o serie de investiții semnificative în aplicația Cargus Mobile,         concentrându-se pe îmbunătățirea funcționalităților, a designului și a experienței utilizatorilor. Aceste investiții reflectă angajamentul companiei de a oferi soluții digitale inovatoare și de a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor.

„Aplicația Cargus Mobile reprezintă un pas major în strategia noastră de transformare digitală. Investim constant în îmbunătățirea și dezvoltarea acesteia pentru a le oferi utilizatorilor o experiență simplificată și eficientă, adaptată nevoilor și așteptărilor lor privind serviciile de curierat. Depășirea pragului de 1.5 milioane de descărcări demonstrează că eforturile noastre de a inova și de a digitaliza serviciile Cargus sunt apreciate de publicul nostru țintă și vom continua să dezvoltăm și să optimizăm aplicația pentru a menține standardele ridicate și pentru a răspunde cerințelor aflate într-o continuă schimbare ale sectorului e-Commerce și nu numai”, declară Felix Crăciunescu, Chief IT Officer.

Soluția digitală Cargus Mobile a fost recunoscută drept „Best Delivery Services App” în cadrul evenimentului Romanian Courier & Postal Services Business Awards 2021, iar poziția sa în topul clasamentului confirmă calitatea și eficiența aplicației pentru piața de curierat din România.