Prin această tranzacție, Crane ChemPharma & Energy, care livrează soluții pentru o gamă largă de industrii, printre care aerospațială și de apărare, își consolidează capacitatea de producție din regiune. 

“Companiile de producție au fost foarte active pe piața închirierilor de spații industriale și de logistică în ultimii trei ani, iar dezvoltatorii sunt foarte dornici să construiască parcuri moderne pentru a răspunde acestei cereri, care vine atât din partea jucătorilor internaționali, cât și a celor autohtoni”, a declarat Ștefan Surcel, Head of Industrial Agency Cushman & Wakefield Echinox.

Industrial Park Arad are o suprafață de 33.000 mp și urmează să fie livrat în acest an. Parcul se află în portofoliul Oresa Industra, jucător activ pe piața spațiilor logistice și industriale, cu un portfoliu total de spații logistice și industriale de aproximativ 77.000 mp și cu proiecte aflate în diverse stadii de dezvoltare cu o suprafață de circa 65.000 mp. 

Proiectul de la Arad este rezultatul unei reconversii a unei foste galerii comerciale într-un spațiu pentru piața industrială și de logistică. 

“În prezent parcul are un grad de ocupare de 40% și acomodează chiriași atât din sectorul industrial și logistic, cât și cel comercial. Arad este al doilea cel mai mare hub logistic din regiunea de Vest având în vedere stocul de astfel de spații, stoc care este închiriat aproape în totalitate, ceea ce arată interesul companiilor pentru acest oraș”, a explicat Loredana Brehuescu, Investment & Leasing Manager Oresa Industra.

Totodată, Oresa Industra deține spații pe piața industrială și de logistică din Iași, unde anul trecut a livrat 10.000 mp în cadrul Industra Park Iași, parc care a ajuns la o suprafață totală închiriabilă de 35.000 mp. Spațiile din cadrul parcului din Iași sunt închiriate în proporție de 100%, printre chiriași numărându-se companii precum LEAR Coorporation, Tester, Ropharma, Antalis sau Side Grup.

Grupul Oresa este o companie de investiții controlată de o familie din Suedia, active în Europa Centrală și de Est din 1995 și cu o prezență activă în România.