Prin această mișcare strategică de extindere, Continental va îmbunătăți procesele interne, fie că sunt legate de capacitatea de dezpozitare, de capacitatea și diversificarea procesului de producție sau de infrastructura logistică a companiei.
Potrivit Irinei Szekeres, directorul general ContiTech din Timișoara, compania mizează în plus pe sustenabilitate ecologică și well-being pentru angajați, prin dezvoltarea și aplicarea unor noi tehnologii, în care grija pentru natură devine o direcție importantă, care vizează reducerea consumului de combustibili în produsele fabricate, dar și reducerea emisiilor de carbon.
Continental deține în orașul Timișoara două fabrici, în care investițiile în ultimul deceniu au depășit 50 de milioane de euro. În total, suprafața unităților de producție Continental din Timișoara depășește 70.000 de metri pătrați.
O altă latură importantă a activității Continental în România este reprezentată de cercetare și dezvoltare, iar la noul sediu va fi relocat acest segment.
Parcul Industrial Freidorf Timișoara, situat în sud-vestul orașului, pe o suprafață de peste 63 de hectare, este deținut de municipalitatea din Timișoara și a fost înființat în 1999, vizând dezvoltarea economică și atragerea investițiilor străine. (sursa: Continental)