Aceasta este acordată în urma finalizării unui set de evaluări pe mai multe niveluri de activitate, precum parteneriat și comunicare bune, flexibilitate, performanță în termeni de calitate și fiabilitate.

 

“Automobile Dacia a fost primul client de echipament original (OE) al fabricii din Timișoara, de aceea suntem foarte mândri să primim acest premiu”, a declarat Oliver Schneider, Key Account Executive Continental. “Această recunoaștere este o confirmare a strategiei noastre pe termen lung, de a ne conforma solicitărilor clienților noștri în ceea ce privește performanța produselor, calitatea și termenele optime de livrare. Dorim să continuăm această bună colaborare, pentru a întruni, în continuare, cerințele Automobile Dacia legate de portofoliul de produse și performanțele acestora.”

 

Continental a produs și a furnizat 1,8 milioane de anvelope în 2015 pentru Automobile Dacia, dintre care 1,4 milioane direct de la fabrica din Timișoara. Modelele de anvelope furnizate sunt ContiCrossContact LX și ContiEcoContact 5, pentru Dacia Logan, Duster și Sandero Stepway.

 

“Suntem onorați să primim această recunoaștere din partea unuia dintre cei mai importanți parteneri ai noștri din România”, a declarat Sorin Samonid, director general Continental Anvelope Timișoara. “Fabrica noastră a crescut constant și și-a diversificat portofoliul de produse și datorită colaborării foarte bune pe care o avem cu Automobile Dacia. Pe viitor vom continua angajamentul de a respecta cerințele clienților noștri și de a furniza produse de calitate fabricate la Timișoara.”

 

Compania produce o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, pentru a răspunde cererii piaței, inclusiv anvelope inovatoare pentru vehicule electrice, anvelope premium de înaltă performanță, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

 

Din anul 2000, de când a demarat procesul de producție în România, Continental Anvelope a investit peste 370 milioane de euro și a creat în jur de 2.400 de locuri de muncă. Investițiile s-au concentrat pe tehnologie de vârf, pregătirea angajaților, protecția mediului și responsabilitate socială. În cei peste 15 ani de prezență în România, Continental a produs peste 165 milioane de anvelope, livrate către clienți din Europa și din întreaga lume.

 

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 39,2 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 208.000 de angajaţi în 53 de ţări.

 

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa un miliard de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est. Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15 000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în România.

Divizia de Anvelope operează 24 de locații de producție și cercetare-dezvoltare la nivel global. Gama largă de produse și investițiile constante în cercetare-dezvoltare contribuie major la o mobilitate eficientă din punctul de vedere al protecției mediului și al costului. Unul din producătorii de anvelope de top la nivel global, cu peste 47.000 de angajați, divizia de anvelope a înregistrat vânzări de 9,8 miliarde dolari în 2014. (Sursa: ziuadevest.ro)