„Continental a investit intr-un nou centru de inginerie pentru ca in Romania dezvoltam software si produse inovative in domeniul automotive. Avem 5.000 de ingineri in Romania care dezvolta produse si software pentru o mobilitate tot mai eficienta. Acest lucru inseamna responsabilitate transferata in Romania, in echipele de cercetare si dezvoltare de aici. Inginerii nostri lucreaza pentru masina autonoma, dezvolta aplicatii de interconectivitate in automotive si de eficienta energetica si de consum. Avem nevoie de specialisti in acest domeniu in toate locatiile din Romania, iar la Brasov gasim acesti oameni”, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Romania, intr-un comunicat de presa.

 

Suprafata totala ocupata de Continental in Brasov este de 60.000 metri patrati. Peste 1.400 de persoane lucreaza in acest amplasament.

 

„Activitatea colegilor nostri din aceasta noua locatie este dedicata unitatii comerciale Fuel&Exhaust Management. Ei vor dezvolta aici proiecte ce presupun testarea si validarea produselor, precum si activitati de cercetare si dezvoltare”, a spus Joachim Zirbs, directorul Continental Brasov, in comunicat.

 

Continental dezvolta tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor si a bunurilor acestora. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, concernul a inregistrat in anul 2015 o cifra de afaceri de 39,2 miliarde euro si are in prezent aproximativ 215.000 de angajati in 55 de tari.

 

Continental in Romania
, in perioada 1999-2015, a investit 1,13 miliarde euro in activitatile locale. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate la noi in tara. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi.

 

Continental este partener al unui joint-venture in Slatina (cu Pirelli) si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16. 500 angajati in Romania si isi va mari echipa in 2016 cu peste 1.000 noi membri. (sursa: hotnews.ro)