Holcim si Lafarge trebuie sa vanda o parte dintre activele pe care le detin, pentru a obtine aprobarea necesara pentru a incheia fuziunea. Astfel, decizia celor doua companii a fost ca in tari precum Romania, Germania si Ungaria sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii si sa le pastreze pe ale celeilalte.

 

In cazul Romaniei, vor fi vandute operatiunile producatorului francez de ciment Lafarge, care detine doua fabrici de ciment, la Medgidia si Hoghiz, si o statie de macinare, la Targu Jiu, precizeaza Mediafax.

 

De cealalta parte, Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti.

 

Holcim si Lafarge au convenit la inceputul lunii aprilie o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de 44 de miliarde de dolari. Holcim a refuzat sa comenteze informatiile potrivit carora CRH va face o oferta de cumparare a portofoliului de active, unul dintre purtatorii de cuvant ai companiei elvetiene precizand ca negocierile cu potentialii cumparatori au inceput in luna august, asa cum era stabilit.

 

 

Pe langa CRH, patru asocieri de companii analizeaza, de asemenea, posibilitatea de a cumpara intregul portofoliu de active, evaluat la 5 pana la 7 miliarde de euro, noteaza Reuters. Unul dintre aceste patru consortii este format din Blackstone, Cinven si fondul de pensii din Canada CPP, iar Advent si BC Partners vor licita impreuna, potrivit surselor citate de Reuters. (sursa: wall-street.ro)