Transferul liniilor de producție costă 25 milioane de lire sterline (35,6 milioane de euro), cu 5 milioane de lire (7 milioane de euro) mai puțin față de stimarea inițială.

 

Transferul primei linii de fabricație de la Werne la Timișoara a fost finalizat în ianuarie 2014. Pentru anul viitor era prevăzută mutarea a încă șase linii din Germania în România, însă doar două vor fi transferate, urmând ca alte patru să rămână la Werne.

 

Mutarea operațiunilor în România face parte dintr-un plan de îmbunătățire operațională a activității început în anul 2014 și care prevede, printre altele, concentrarea producției pentru piața europeană în locații cu costuri eficiente, precum Timișoara.

 

”În cadrul planului de îmbunătățire a operațiunilor am finalizat transferul a zece linii  de producție. Transferul a două linii este programat pentru prima jumătate a anului viitor. Celelalte patru linii vor rămâne în Germania, astfel că transferul producție în România ne așteptăm să fie finalizat până la sfârșitul primei jumătăți din 2016”, se arată într-un comunicat al TT Electronics.

 

TT Electronics are în prezent peste 350 de angajați în România, urmând ca până la sfârșitul anului viitor să crescă la circa 500.

 

TT Electronics Components Manufacturing SRL a fost înființată la Timișoara în octombrie 2011, iar producția în cadrul fabricii a început în 2012.

 

Compania produce la Timișoara o gamă largă de componente electronice, printre care se numără senzori, module electrice și pedale pentru industria auto și alte domenii. Actualele spații urmează a fi extinse, pentru a găzdui noile linii care se transferă din Germania, adăugându-se un spațiu aflat în prezent în construcție de 20.000 metri pătrați, unde se vor afla atât zonele de producție, cât și birourile.

 

Pe lângă personalul implicat în producție, la centrul din Timișoara își va desfășura activitatea și personal auxiliar din departamentul tehnic, de calitate, de resurse umane, IT, financiar și achiziții.

 

"Transferul producției din Germania în România se va finaliza cu un an mai devreme decât anticipam, și acum dezvoltăm planuri pentru a aloca fondurile economisite în alte măsuri de reducere a costurilor. Piețele industriale au devenit mai slabe în ultimele luni, de aceea rămânem precauți în cee ace privește condițiile pieței”, a declarat  Richard Tyson, Chief Executive Officer. (sursa: profit.ro)