Volumul total de investiţii din anul 2015 a fost de 53,75 milioane de euro (2014: 56,4 milioane de euro). Pe lângă dezvoltarea filialelor din Europa Centrală şi de Est, Gebrüder Weiss şi-a extins domeniul de activitate în Asia. Compania a deschis un nou terminal logistic în Singapore, acoperind astfel, împreună cu filialele din Dubai şi Shanghai, o breşă geografică pe continentul asiatic.

 

Expertul în logistică a abordat comerţul online aflat în continuă creştere, dezvoltând soluţiile consolidate eFulfillment în diverse ţări din Europa Centrală şi de Est. În cadrul acestui proces de extindere, Gebrüder Weiss şi-a dezvoltat şi serviciile de livrare la domiciliu (B2C), adăugând la oferta sa servicii de manipulare marfă cu doi angajaţi (two-man handling) şi servicii de montare mobilă şi devenind astfel lider de piaţă în Austria.

 

În total, cifra de afaceri înregistrată în domeniul de activitate al transporturilor terestre şi al serviciilor de logistică a crescut cu 3,9%, atingând valoarea de 857,7 milioane de euro (2014: 825,8 milioane de euro). Divizia Air & Sea a înregistrat în 2015 o creştere de 2%, obţinând o cifră de afaceri de 293,9 milioane de euro (2014: 288,1 milioane de euro). Cifra de afaceri din domeniile servicii de coletărie (KEP) şi New Business a crescut cu un procent.

 

În anul 2016, compania Gebrüder Weiss doreşte să îşi consolideze în continuare poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est, precum şi de-a lungul fostului Drum al Mătăsii, spre China, precum şi pe pieţele de peste ocean. (Sursa: intermodal-logistic.ro)