Potrivit directorului general al Azomureş, Mihai Aniţei, este vorba despre modernizarea instalaţiilor de producere a amoniacului din două fabrici - Amoniac III şi IV, reconstrucţia fabricii de producere de uree, o nouă staţie de epurare a apelor uzate şi reconstrucţia turnurilor de granulare aferente secţiilor Azotat de Amoniu şi NPK.
Investiţiile, care au început recent, au ca scop reducerea emisiilor în mediul înconjurător, dar şi creşterea capacităţii de producţie a combinatului.
"De la sfârşitul lui 2015, sunt alte constrângeri de mediu. Dacă nu facem aceste investiţii, nu vom mai putea funcţiona", a spus Aniţei, arătând că planurile companiei vizează, odată cu aceste modernizări, şi mărirea capacităţii de producţie de la 1,3 milioane de tone de îngrăşăminte anual la 1,5 milioane de tone şi creşterea procentului din producţie destinat pieţei interne, de la 70 la 80.
Directorul tehnic de la Azomureş, Aurel Botezan, a precizat că, în urma acestor investiţii, va scădea semnificativ cantitatea de dioxid de cabon emisă în atmosferă de la cele două fabrici de amoniac, în timp ce la noua fabrică de uree, emisiile de amoniac şi pulberi vor scădea cu 50-60 la sută. (Sursa: zf.ro)