Fabrica a fost construită în doar 17 luni pe o suprafață de peste 70 de hectare și a necesitat o investiție de 150 de milioane EUR. Fabrica implementează cele mai recente inovații tehnologice și procese de automatizare, inclusiv aplicații industriale Internet of Things (IoT), echipamente inteligente, dispozitive interconectate și tehnologii robotizate de cooperare. Fabrica poate produce 2,2 milioane de mașini de spălat pe an, ceea ce o face una dintre cele mai mari astfel de unități din Europa.
„Noua fabrica de masini de spalat din Ulmi reprezinta un pas important in transformarea Romaniei intr-un hub de productie de produse electrocasnice pentru intreaga Europa. Au fost create peste 1.400 de noi locuri de munca, iar produsele noastre vor ajunge in peste 85 de tari. In acelasi timp, noua fabrica este prima unitate de productie de tip green din Romania si o candidata pentru certificarea LEED Platinum, cea mai inalta certificare pe care o poate atinge o astfel de fabrica”, a declarat Murat Buyukerk, CEO Arctic.
Conceptul Industry 4.0 definește a patra evoluție industrială și folosește cele mai recente tehnologii de inteligență artificială, învățare automată și robotizare, care pot crește productivitatea cu 30%. Peste 70% din operațiunile de producție se bazează pe un sistem autodeterminat și autogestionat, iar controlul calității este automatizat 100%, potrivit Arctic.
De asemenea, fabrica folosește un sistem modern de tratare a apelor reziduale și are propriul parc fotovoltaic, care produce 1 milion KWh de energie electrică pe an.
„Industry 4.0 nu inseamna numai productivitate crescuta. Inseamna in primul rand sustenabilitate si atentie pentru un viitor mai bun. Datorita implementarii tehnologiilor avansate, consumul de energie per produs se va reduce cu 28%. Apa folosita in procesul de productie va fi reciclata si refolosita in proportie de aproape 100%, deseurile de plastic, metal, lemn, carton si metal vor fi colectate separat, iar fabrica este dotata cu sursa de energie regenerabila, dar si cu zone verzi, in exterior si interior, pentru o calitate mai buna a aerului”, a adaugat Murat Buyukerk.
Cu 4.400 de angajați, Arctic este unul dintre cei mai mari exportatori din România, 80% din producția sa locală atingând peste 85 de piețe din Europa, Africa și Asia. (sursa: doingbusiness.ro)