Ceremonia de premiere a avut loc la sediul companiei din satul Băldâna (județul Dâmbovița, la 30 kilometri de București).

 

Ambasada SUA la București oferă în fiecare lună câte un premiu de specialitate, premiul Antreprenorul lunii septembrie revenindu-i lui Dumitru Toader, patronul Companiei Romina Furniture. Acest premiu vine ca o completare a lansării pe piața americană, când Winsor Peak Press, cea mai prestigioasă asociaţie americană de analiză a industriei mobilerului şi a produselor pentru copii, a menţionat mobilierul Romina Furniture, timp de 3 ani consecutiv, ca fiind cel mai bun din categoria mobilierului premium de pe piaţa americană.

 

Înființată în 2002, Romina Furniture promovează valoarea produselor româneşti pe o piaţă globală din ce în ce mai solidă, lucru demonstrat de recunoașterea internațională, în special pe piața americană și piața chineză. Din 2008, unde s-a lansat ca un proiect de test, Romina este un brand din ce în ce mai cerut în magazinele de specialitate din SUA.

 

Dumitru Toader, General Manager al companiei Romina Furniture, a spus: „Bunicul meu obișnuia să spună că lemnul nu este un material, ci un suflet. Aceasta este mobila pe care noi o creăm. Designul autentic european şi execuţia de clasă împreună cu profunda înţelegere a valorilor familiei, a stilului de viaţă şi aspiraţiilor acesteia se adaugă tradiţiei şi experienţei noastre în arta prelucrării lemnului. În contextul premiului oferit de Ambasadorul Statelor Unite ale Americii pentru cel mai bun producător de mobilă pentru copii din SUA și România, sper ca acest eveniment să arate pasiunea și angajamentul pe care le-am investit în universul mobilierului pentru copii. Dorim ca Romina Furniture să devină un reper unanim apreciat al calității mobilierului românesc pe plan internațional”. (sursa: forbes.ro)