În luna octombrie, industria extractivă a crescut cu 8,6% iar industria prelucrătoare a scăzut cu 0,2%. Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat industria bunurilor de capital (+3,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,6%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,3%). Scăderi au înregistrat industria energetică (-7,7%) şi industria bunurilor intermediare (-1,5%).

 

Comparativ cu luna octombrie din anul precedent, cifra de afaceri din industrie a crescut ca urmare a avansului din industria prelucrătoare (+1%). Industria extractivă a scăzut cu 13,5%.

 

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat industria bunurilor de capital (+7,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent (+2,4%), fiecare. Scăderi au înregistrat industria energetică (-26%) şi industria bunurilor intermediare (-1%).

 

În primele 10 luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2014, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 2,2% datorită avansului industriei prelucrătoare (+2,5%). Industria extractivă a scăzut cu 4,5%.

 

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+7,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,8%), industria bunurilor intermediare (+3,5%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,3%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-21,2%), scrie Agerpres. (sursa: incomemagazine.ro)