Aceasta zona cuprinde judetele Bihor, Bistrita- Nasaud, Cluj, Maramures, Salaj si Satu Mare.

 

“Ultimul deceniu a marcat o crestere accelerata in aceasta regiune, in special datorita apropierii geografice de investitorii straini si partenerii nostri comerciali cei mai importanti la nivelul Uniunii Europene. Astfel, zona de nord-vest a atras in ultimii 10 ani investitii straine mai importante numeric si valoric decat orice alta regiune a tarii, cu exceptia Bucurestiului. Lipsa unei infrastructuri rutiere dezvoltate a fost pentru firmele din nordul si vestul tarii o piedica mai mica din punct de vedere al comertului international decat pentru companiile din restul Romaniei, iar calitatea si calificarea personalului a constituit un avantaj. In aceste conditii, performantele economice din aceasta regiune sunt superioare celorlalte zone ale tarii”, scrie in studiul RisCo.

 

Din primele 10 companii pe 2014 doar 4 si-au mentinut pozitiile, in timp ce restul fie si-au modificat locurile, fie au parasit topul.

 

Societatea Transilvania General Import-export din Oradea, ocupanta locului 6 in anul 2013, a iesit din top in 2014, in timp ce Aramis Invest din Baia Mare, pozitia 10 in 2014, este nou intrata in Topul companiilor din N-V Romaniei.

 

"Anul 2015 va consolida pozitia zonei de nord-vest a Romaniei, de motor economic datorita prezentei masive a investitorilor straini si integrarii acestora cu pietele europene. In acelasi timp, ne asteptam ca firmele cu capital privat romanesc sa aiba si ele performante financiare superioare fata de anul 2014, pe fondul cresterii cererii interne si de export", mai spun specialistii RisCo. (Sursa: wall-street.ro)