Primele linii de producție ale noii fabrici au devenit operaționale în luna septembrie 2016. Din totalul de 54 milioane de lei investiție (11,8 mil. euro), compania a primit ajutor de la stat de 24,1 milioane de lei. În urma investiției vor fi create peste 200 de noi locuri de muncă.


Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat  a afirmat în timpul ceremoniei de lansare a fabricii Sonaca Aerospace Transilvania (SAT) că Sonaca nu a ales România pentru forța de muncă ieftină din țară.

“SAT este dovada că România poate fi prima opțiune pentru investitori din perspectiva forței de muncă înalt specializate, a climatului investițional foarte bun, a preocupării permanente a autorităților locale și centrale de a oferi facilități mediului de afaceri și a unei educații tehnice valoroase.

Rezultatele dumneavoastră aici reprezintă încă o dovadă a capacității de a performa dincolo de paradigma potrivit căreia principalul avantaj competitiv al României este forța de muncă ieftină.  Investiția SAT reprezintă totodată garanția că Romania oferă un cadru optim pentru business sustenabil, cu valoare adăugată mare în domenii inovative și de importanță strategică”, a declarat Petrescu. (sursa: constructiv.ro)