Această nouă investiție a grupului francez va duc, până în anul 2019, la crearea a 140 de noi locuri de muncă și de asemenea la creșterea capacității de producție cu peste 50 %, la aproape 60.000 de tone de cabluri metalice anual, conform reprezentanților companiei.

Michelin Zalau Cord este în prezent producător de cabluri metalice pentru anvelopele Michelin și are 350 de angajați.

„De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creștere a Grupului Michelin. Rezultatele foarte bune susținute de un progres constant, dar şi agilitatea şi expertiza echipelor au facut ca uzina de cord din Zalău să câștige încrederea Grupului pentru a prelua noi proiecte inovatoare", a declarat Sean Parry, Director al Platformei Industriale Michelin din Zalău.

Fabrca Michelin Zalau Cord reprezintă pentru grup o investiție strategică, datorată producției de cabluri metalice, din care peste 90% sunt exportate către fabricile de anvelope Michelin din întreaga lume, situate pe trei continente, Euroa, America și Asia.

Grupul Michelin este prezent cu operațiuni în România din 2001 și are tei fabrici, două în Zalău și una în Florești. Investițiile sale pe piața locală, incluzând modernizări ale fabricilor și instruirea angajaților, au ajuns la 400 de milioane de euro. Michelin România are 3.300 de angajați. (Sursa: dailybusiness.ro)