Cu această investiție, Michelin va adăuga 100 de noi locuri de muncă până în 2021.

„Acest nou proiect de investitii face posibila producerea de noi modele de anvelope pentru segmentul de piata intermediar, inclusiv marca Tigar. Michelin Zalau Anvelope va deveni singura fabrica Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de munca create pana in 2021”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

"Acest nou proiect strategic al uzinei Michelin Zalau Anvelope marchează perfect 40 de ani de dezvoltare continuă. Sunt foarte mândru că echipa Michelin continuă să contribuie la strategia de creștere a grupului. Fabrica este acum pregătită să facă față noilor provocări prin instalarea de echipamente moderne, lansarea de noi mărci și implementarea unui model de afaceri care să lege fabrica direct de client ", a declarat Sean Parry, directorul platformei industriale Michelin Zalău.

Uzina Zalau produce aproximativ 130 de modele de anvelope pentru piețele din Europa, Africa, Asia și America. În prezent, are 1,130 de persoane angajate.

Pe lângă uzina de anvelope din Zalau, Michelin deține, de asemenea, în România o fabrică de cabluri pentru anvelope în Zalau și o uzină de anvelope din Florești, din județul Prahova.

Michelin România are circa 3.300 de angajați și operează și o rețea comercială și un centru de excelență care oferă servicii de asistență pentru mai multe filiale Michelin din Europa. 
In martie 2017 Grupul anunta ca investeste 60 milioane euro in uzina sa de cord metalic din Zalau – Michelin Zalau Cord – pentru a creste capacitatea de productie cu 50% pana in 2019. (Sursa: hotnews.ro)