Investiția este cifrată la 3,5 milioane de euro, iar compania preconizează investiții suplimentare anul viitor, în valoare de 5 milioane de euro, în fabrica sa de la Buzău pe care o va extinde şi o va moderniza.

Noua fabrică GreenWEEE va fi deschisă la Cluj în luna iunie și va angaja 80 de oameni în următorii trei ani. Fabrica va beneficia de cele mai avansate tehnologii în reciclarea echipamentelor electrice și electronice, având o capacitate de procesare de 25.000 tone pe an. 

Deșeurile care vor fi tratate aici include frigidere, mașini de spălat, echipamente IT&C, precum și alte echipamente electrice și electronice. 

„Piața de electronice este în continuă dezvoltare și investițiile actuale au fost un pas necesar atât pentru mărirea capacităților de reciclare proporțional cu cantitățile puse pe piață, cât și pentru achiziția de noi linii de procesare. Urmare a investițiilor, GreenWEEE are acum capacitatea de a recicla toată cantitatea de DEEE pe care România este obligată să o realizeze ca țintă de colectare, prin OUG 5/2015, în urma transpunerii Directivei 2012/19/UE”, a declarat Marius Costache, director executiv GreenWEEE.

Producătorul plănuiește în 2018 să doteze unitatea din Buzău cu prima linie tehnologică pentru reciclarea echipamentelor LCD din România.

GreenWEEE este de asemenea singurul reciclator de baterii din Europa de Sud-Est.

Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât și prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice. Pentru a veni în sprijinul sistemului actual de colectare și pentru a încuraja colectarea direct de la populație, asigurându-se că toate deșeurile ajung direct în fabricile de reciclare, compania a investit în propria infrastructură pentru recuperarea deșeurilor, SIGUREC. (sursa: constructiv.ro)