Noua fabrică este situată în comuna Cateasca, județul Argeș. Aceasta este a doua fabrică deținută de francezi în localitate. Anul trecut a fost inaugurată o fabrică care în prezent numără aproximativ 500 de angajați.

Faurecia este deținută parțial de grupul Peugeot Citroen. Grupul este activ pe piața din România încă din anul 2003, având fabrici deschise la Talmaciu, Craiova și Pitesti, precum și în Ramnicu Valcea, cea mai moderna fabrica a grupului, deschisa in 2016. 


"Datorită experienței noastre de succes în România, am decis să investim 12 milioane de euro la Râmnicu Vâlcea în cea mai modernă fabrică a grupului. Investiția a generat peste 700 de noi locuri de muncă. Pentru perioada următoare obiectivele noastre sunt creșterea capacității de producție pentru a livra 280.000 de tapițerii în acest an și recrutarea a 600 de noi angajați până în 2017. Utilizând tehnologii de vârf de tăiere și coasere, cei 1.200 de angajați de la Vâlcea produc tapițerii textile și de piele la standarde de înaltă calitate pentru unii dintre cei mai importanți producători mondiali din industria auto, precum Peugeot, Renault și branduri Volkswagen", a declarat in toamna anului trecut Hagen Wiesner, Executive Vice President, Faurecia Automotive Seating.

Faurecia Automotive Seating produce în România componente auto pentru mărcile Peugeot și Audi, în special pentru modelul A4.

În anul 2015, grupul a înregistrat vânzări totale de 20,7 miliarde de euro și un număr de peste 100.000 de angajați în 34 de țări. Faurecia are 330 de fabrici și 30 de centre de cercetare și dezvoltare. (sursa: profit.ro)