Investiția, în valoare de 36 de milioane de euro, a dus la crearea a 200 de noi locuri de muncă.

Grupul a crescut capacitatea de producție a fabricii sale din Cugir, care este operată de filiala sa locală Star Transmission. Aceasta investitie urmeaza celei de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat constructia, in cadrul aceleiasi baze, a unei noi hale de productie.

Star Transmission a devenit, ulterior investitiei din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de inalta presiune destinate motoarelor pe benzina.Daimler mai are o altă fabrică în județ, deschisă în orașul Sebeș și operată prin intermediul filialei locale Star Assembly. 

Noua unitate de producție din Cugir este dezvoltată pe o suprafață de 11.000 m2 și găzduiește productia in serie a patru modele diferite de roti planetare pentru cutia in noua trepte de viteza 9G-Tronic. Acest model este produs în cadrul fabricii Daimler din Sebeș, care a fost deschisă la începutul anului trecut, cu o investiție de 300 de milioane de euro.

Compania Star Transmission a fost înființată în 2001, ca joint-venture româno-german. În 2013, Daimler a devenit unic proprietar al Star Transmission Cugir și a deschis o linie de asamblare, Star Assembly Sebes.  Astfel, investiția Daimler a devenit una dintre cele mai importante investiții străine din România. (sursa: ziare.com