“Nu vor exista disponibilizari si nici inchideri de fabrici. Activitatea Lafarge va continua ca si pana acum, doar ca de aceasta data sub un alt actionariat. Daca toate merg bine, la jumatatea acestui an CRH ar trebui sa devina proprietarul exclusiv al Lafarge la nivel local si va crea astfel cel mai mare producator de materiale de constructii din Romania”, a declarat Costin Borc, CEO al Lafarge in Romania.

 

Pe data de 23 aprilie in cursul anului trecut a fost anuntata fuziunea dintre Lafarge si Holcim, abia in luna octombrie primind notificarea oficiala a Comisiei Europene cu privire la planul de fuziune. La finalul lui 2014 proiectul de fuziune obtine aprobarea din partea autoritatilor europene si propune la vanzare mai multe active ale grupului, printre care si vanzarea operatiunilor detinute de Lafarge in Romania.

 

La inceputul lunii februarie a acestui an, CRH si LafargHolcim au anuntat preluarea unei parti importante din activele grupului francez si elvetian din Europa, Brazilia, Filipine si Canada, pentru 6,5 miliarde de euro, dar si a activelor de la nivel local.

 

Pachetul de societati si participatii vandute de catre Lafarge catre CRH, in cadrul proiectului de fuziune / dezinvestice include uzinele de ciment de la Medgidia si Hoghiz, precum si statia de macinare de la Targu Jiu, dar si 16 cariere si balastiere precum si cele 16 statii de betoane ale grupului, incluzand aici entitati precum Lafarge Ciment, Lafarge Comnord, Lafarge Betoane, Lafarge Agregate Betoane, Lafarge RMX & Agregate SRL, Sicim SA, Eco Gest sau Recy-Eco Combustibil.

 

 

Principalii concurenti ai Lafarge in Romania sunt Carpatcement, insa dupa preluarea de catre CRH, programata sa se finalizeze in vara acestui an – Holcim va redeveni un concurent pentru grupul specializat in productia de ciment, betoane si agregate. (sursa: wall-street.ro)