„Suprafata (…) va creste in acest an cu peste 7.000 metri patrati, la finalul lucrarilor unitatea de productie din Timisoara va avea o suprafata de peste 21.000 metri patrati. Aceasta este a treia extindere a spatiului de lucru al fabricii, iar investitia se ridica la 12 milioane de euro”, a anuntat Continental.

In uzina de electronice Continental din Timisoara intra zilnic doua milioane de componente pe linia de productie si sunt fabricate 45.000 de produse in fiecare zi. Acest lucru inseamna ca fiecare componenta electronica finita are, un medie 44 piese. Fabrica tocmai a livrat produsul electronic cu numarul 60 milioane, eveniment petrecut dupa 10 ani de activitate.

„Continental finalizeaza in aceasta perioada a treia extindere a fabricii, iar produsele si liniile noi care vor fi instalate si volumele mari anuntate din partea clientilor presupun modificari aferente pe plan intern. Primul pas major intreprins in acest sens este completarea echipei, pentru toate pozitiile disponibile, la inceputul anului 2017”, a declarat Franciscoxavier Pujol, directorul fabricii de componente electronice din Timisoara.

In prezent aceasta fabrica are peste 1.200 angajati.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, corporatia Continental a inregistrat in anul 2016 o cifra preliminara de afaceri de aproximativ 40,5 miliarde euro la nivel mondial si are in prezent peste 220.000 de angajati in 55 de tari.

In ceea ce priveste Continental in Romania, in perioada 1999-2015, concernul a investit 1,13 miliarde euro in activitatile din tara.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti.

Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajati si si-a marit echipa in 2016 cu peste 1.000 noi membri in Romania. (sursa: hotnews.ro)