Noua linie este utilizată pentru îmbutelierea produselor Coca-Cola și are o capacitate de până la 90.000 de doze pe oră sau 2 milioane pe zi. Aceasta este cea mai rapidă astfel de linie pe piața locală, potrivit reprezentanților companiei.

„Suntem prezenţi pe piaţa românească de peste 25 de ani şi angajamentul nostru aici este foarte puternic. Acum, ne extindem rădăcinile la nivel local cu o nouă investiţie, în valoare de 7 milioane de euro, într-o linie de îmbuteliere doze de mare viteză. Această investiţie este o nouă confirmare a angajamentului nostru profund faţă de economia şicomunitatea locală.Suntem fericiţi că fabrica noastră din Timişoara dispune acum de cea mai rapidă linie de îmbutelierepentru băuturi din România. De asemenea, suntem mândri de contribuţia noastră la nivelul comunităţii locale. Ne angajăm să investim în continuare, România este o piaţă foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC, şi suntem foarte încântaţi de ceea ce urmează”, a declarat Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC România.

Fabrica Coca-Cola din Timisoara a fost inaugurata in 1995 si in prezent comercializeaza produse sub marcile Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea si Joy. Coca-Cola HBC are și fabrici în Ploiești și Poiana Negrii.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 495 milioane EUR și un profit net de 62 milioane EUR în 2016 și peste 1.400 de angajați, potrivit datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor. (sursa: capital.ro)