Această extindere reprezintă o creştere a capacității de producție cu până la 50%. Dezvoltarea fabricii din Roman generează şi o creştere a numărului de locuri de muncă, ajungând în doar trei ani la 150 de angajaţi.

Noua hală de producție, dotată cu utilaje de ultimă generaţie şi tehnologii industriale avansate, va permite companiei germane AMF-Bruns să răspundă eficient cererilor în creştere din partea pieţei, precum şi să dezvolte noi produse, atât pentru divizia de conveioare – sisteme de transport pentru industria zahărului, a lemnului sau a cerealelor, cât şi pentru cea de mobilitate. Extinderea fabricii include echipamente moderne, sisteme automate de control al producției, soluții sustenabile, logistică şi depozitare.

„Investiția de la Roman este o dovadă a angajamentului companiei faţă de dezvoltarea şi calitatea produselor, consolidând, totodată, poziția pe care o are în industrie, la nivel global. Cu o investiție semnificativă şi un efort susținut din partea întregii echipe, am reuşit să finalizăm construcția noii hale într-un timp scurt, pentru a putea oferi 50 de noi locuri de muncă în comunitate şi soluții de înaltă calitate clienților noştri din întreaga lume”, a afirmat Nicolae Slavnea, director general AMF-Bruns România.

Cu prilejul evenimentului de la Roman, Jan Woltermann, Managing Director în cadrul AMF-Bruns, a subliniat sprijinul acordat de autoritățile locale în derularea investiției, dar și calitatea angajaților care lucrează în fabrica de la Roman: „Suntem foarte mulțumiți de decizia de a investi la Roman. Avem o echipă de management excelentă la fața locului, care ia decizii conform viziunii noastre și la standarde înalte. Am reușit să recrutăm angajați cu adevărat remarcabili și cu înaltă calificare pentru compania noastră și am găsit constant personal calificat corespunzător pentru fiecare fază de creștere. Încă un lucru este esențial pentru noi: colegii de aici dezvoltă produse de o calitate remarcabilă, iar calitatea este atât de importantă pentru noi deoarece ne permite să îndeplinim cerințele clienților noștri internaționali și suntem, de asemenea, competitivi pentru acești clienți. Ca urmare, continuăm să creștem și suntem în situația de a avea nevoie să producem mai mult, mult mai mult, la AMF-Bruns România, decât am anticipat cu trei ani în urmă”.

Investiţiile în obiectivul de la Roman au fost direcționate atât pentru achiziționarea terenului şi ridicarea construcţiei, cât şi pentru instalarea de echipamente adaptate cerințelor clienților AMF-Bruns. Astăzi, fabrica din Roman are o suprafață totală de producție de 6.600 de metri pătrați, amplasată pe un teren de 25.000 de metri pătraţi. Produsele care pleacă din fabrica de la Roman sunt realizate după procesele şi procedurile create şi testate în unitatea de cercetare aflată în sediul central din Germania.